top of page

Πώς αποζημιώνονται οι ζημιές από τις πλημμύρες στην Θεσσαλονίκη;


Η παροχή «Πλημμύρα» δίδεται μέσα από την προαιρετική κάλυψη «Φυσικά Φαινόμενα» τόσο σε συμβόλαια οχημάτων όσο και σε συμβόλαια κατοικίας και επιχειρήσεων από όλες τις εταιρείες. Προϋπόθεση για την καταβολή αποζημίωσης είναι η προσκόμιση στην ασφαλιστική εταιρεία πιστοποιητικού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την ημερομηνία, την ώρα και την περιοχή που συνέβη το ζημιογόνο γεγονός. Επιπλέον εάν ο ασφαλισμένος διατηρεί ταυτόχρονα συμβόλαιο κατοικίας/επιχείρησης και οχήματος δύναται να ωφεληθεί από μια συνδυαστική έκπτωση ανάλογα την πολιτική της εκάστου εταιρείας

Η παροχή «Φυσικά Φαινόμενα» συμβολαίων οχημάτων συμπεριλαμβάνει επιπλέον της Πλημμύρας και τα φαινόμενα καταιγίδα, θύελλα, χαλάζι, χιόνι, τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου και σεισμό ανάλογα την εταιρεία και αποζημιώνει τις υλικές ζημιές που θα δημιουργηθούν συνεπεία των φαινομένων έως και του ανώτατου ασφαλιζόμενου κεφαλαίου. Δίδεται είτε εντός των προαιρετικών προγραμμάτων ασφάλισης φωτιάς-κλοπής είτε μεμονωμένα και ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία ενώ το κόστος της παροχής είτε συμπεριλαμβάνεται μέσα στο συνολικό κόστος του πακέτου είτε κοστολογείται μεμονωμένα με ελάχιστο ποσό πχ 4,5,6,7 ευρώ κ.α. το εξάμηνο ανάλογα τα χαρακτηριστικά του οχήματος και την εταιρεία.

Η παροχή «Φυσικά Φαινόμενα» δίδεται και μέσα από τα συμβόλαια περιουσίας όλων των εταιρειών για κατοικίες και επιχειρήσεις και αποζημιώνει τις υλικές ζημιές που θα συμβούν στο ασφαλισμένο ακίνητο ή/και περιεχόμενο συνεπεία όλων των καιρικών φαινομένων όπως πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χιόνι, χαλάζι, παγετό ή και οποιοδήποτε άλλο ακραίο φυσικό φαινόμενο εκδηλωθεί Ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται έως του ανώτατου ποσού ασφάλισης για κτήριο ή/και περιεχόμενο και συνήθως με μια ελάχιστη συμμετοχή 5,10% επί της ζημιάς και με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 400, 450, 500, 600 ή και άνευ συμμετοχής ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Η κάλυψη δίδεται από αρκετά συμβόλαια και για υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως μέτρα ασφαλείας για αποφυγή εισροής υδάτων, τοποθέτηση αντικειμένων πάνω σε ράφια και σε ορισμένο ύψος πάνω από το έδαφος, αποζημίωση μέχρι ενός ορισμένου ορίου κ.α. ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Tο κόστος της παροχής συμπεριλαμβάνεται μέσα στο συνολικό κόστος ενός συμβολαίου ασφάλισης περιουσίας κατοικίας/επιχείρησης, το οποίο όμως περιλαμβάνει επιπλέον πλήθος παροχών όπως πυρκαγιά, πυρκαγιά από δάσος, έκρηξη, κεραυνό, κακόβουλες/τρομοκρατικές ενέργειες, άντληση υδάτων, αποκομιδή συντριμμάτων, πτώση δέντρων/στύλων/αεροσκάφους, κλοπή, ληστεία, θραύση υαλοπινάκων κτλ.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page