top of page

Υλικές ζημιές από «Διασάλευση/Διατάραξη Δημόσιας Τάξης»


Η κάλυψη «Διασάλευση/Διατάραξη Δημόσιας Τάξης» παρέχεται μέσα από τα συμβόλαια περιουσίας κατοικίας και επιχείρησης όλων των εταιρειών και περιλαμβάνει την αποζημίωση για υλικές ζημιές που θα προκληθούν στο κτήριο και περιεχόμενο της ασφαλισμένης περιουσίας από πολιτικές ταραχές, οχλαγωγίες, διαδηλώσεις, απεργίες, ανταπεργίες, στάσεις από άτομα ή οργανωμένες ομάδες καθώς και τις ενέργειες κάθε Δημόσιας Αρχής για την πρόληψη, καταστολή, περιορισμό και αποφυγή ζημιών από αυτές τις καταστάσεις.


Το κόστος της παροχής συνήθως συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό ασφάλιστρο του συμβολαίου περιουσίας. Για παράδειγμα το κόστος ασφάλισης ενός εμπορικού καταστήματος υποδημάτων στο κέντρο της Αθήνας με ασφαλιζόμενο κεφάλαιο κτηρίου 100 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 30 χιλ. ευρώ ανέρχεται ενδεικτικά στα 210 ευρώ ετησίως ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία συμπεριλαμβανομένων μιας πλειάδας καλύψεων επιπλέον της Διασάλευσης/Διατάραξης Δημόσιας Τάξης όπως πυρκαγιά, κεραυνό, έκρηξη, πτώση δέντρων, στύλων, αεροσκάφους, αντικειμένων, πρόσκρουση οχήματος ,τρομοκρατικές, κακόβουλες ενέργειες, φυσικά φαινόμενα κλοπή, ληστεία κ.α. Ένα αντίστοιχο συμβόλαιο ασφάλισης διαμερίσματος 20ετιας 4ου ορόφου στο κέντρο της Αθήνας με ασφαλιζόμενη αξία κτηρίου 80 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 20 χιλ. ευρώ ανέρχεται ενδεικτικά στα 100 ευρώ ετησίως ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.


Ιδιαίτερα για επιχειρήσεις και κατοικίες που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας ή και σε άλλες περιοχές όπου είναι συχνή η Διασάλευση/Διατάραξη της Δημόσιας Τάξης, τα αρμόδια τμήματα των εταιρειών αξιολογούν τα ακίνητα προς ασφάλιση και είτε προσθέτουν επασφάλιστρο, είτε ειδικό όρο, είτε εξαιρούν την παροχή είτε ακόμα και την αποδέχονται με ορισμένες προϋποθέσεις ανάλογα την πολιτική ανάληψης κινδύνων της εκάστου εταιρείας.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page