top of page

Κλοπή περιεχομένου με «κλειδί και αντικλείδι»


Ιδιαίτερα ευρηματικοί έχουν γίνει οι επίδοξοι διαρρήκτες με τους τρόπους εισόδου στις κατοικίες. Η μέθοδος της κλοπής του κλειδιού από τον ιδιοκτήτη ή η δημιουργία αντικλειδιού αποτελούν μια ευρηματική τακτική που συχνά εφαρμόζεται με την συμβολή «φίλων, συγγενών, παιδαγωγών, κηπουρών, οικιακών βοηθών, και άλλων οικείων προσώπων του ιδιοκτήτη!


Η παροχή «Κλοπή με κλειδί ή με αντικλείδι» δίδεται μέσα από την παροχή «Κλοπή Περιεχομένου» συμβολαίων κατοικίας από αρκετές εταιρείες. Καλύπτει το περιεχόμενο που θα αφαιρεθεί κατόπιν κλοπής (παράνομη ιδιοποίηση) ή ληστείας (με απειλή ή άσκηση βίας) από την ασφαλισμένη κατοικία έως του ανώτατου ασφαλιζόμενου κεφαλαίου. Η παροχή ασφάλισης περιεχομένου κατοικίας συμπεριλαμβανομένης της παροχής «κλοπή με κλειδί ή αντικλείδι» δίδεται προαιρετικά από ορισμένες εταιρείες είτε μέσα από τα συμβόλαια κατοικίας των εταιρειών είτε ως ανεξάρτητο συμβόλαιο και με ορισμένες προϋποθέσεις όπως το ύψος του κεφαλαίου ασφάλισης, την χρήση του ακινήτου (κατοικία, κύρια, δευτερεύουσα κ.α.), τα τηρούμενα μέτρα ασφαλείας, την διεύθυνση/περιοχή του ακινήτου κ.α. και πάντοτε ανάλογα την πολιτική της κάθε εταιρείας. Το κόστος της παροχής είναι ελάχιστο. Για παράδειγμα η ασφάλιση περιεχομένου κατοικίας ύψους 30 χιλ. ευρώ ξεκινά ακόμα και από 25-30 ευρώ το έτος ανάλογα το πακέτο και την εταιρεία.


Οι εταιρείες που περιλαμβάνουν την παροχή «κλοπή με κλειδί ή αντικλείδι» στα προγράμματα κατοικίας που διαθέτουν έχουν ορίσει ειδικές προϋποθέσεις προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή διαδικασία αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιάς. Ορισμένες τέτοιες απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η άμεση δήλωση της απώλειας του κλειδιού στην αστυνομία από τον ιδιοκτήτη μόλις αντιληφτεί το συμβάν και μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα π.χ. 24, 48 ώρες, η άμεση και χωρίς καθυστερήσεις αλλαγή της κλειδαριάς της πόρτας, η ύπαρξη πόρτας ασφαλείας και συναγερμού συνδεδεμένου με κέντρο λήψης σημάτων, η ασφαλισμένη κατοικία να μην παραμένει ακατοίκητη για μεγαλύτερο χρονικό από π.χ. 45, 90 ημέρες κ.α.


Μια κλοπή περιεχομένου κατοικίας έπειτα από κλοπή κλειδιού ή χρήση αντικλειδιού αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση και αξιολογείται με λεπτομέρειες από τα εξειδικευμένα τμήματα των εταιρειών που αποζημιώνουν σύμφωνα με τα δεδομένα του συμβάντος και τους όρους του συμβολαίου. Επιπλέον για την αποφυγή πιθανόν παρερμηνεύσεων σημαντική είναι και η επισήμανση των όρων ασφάλισης του συμβολαίου στους υποψήφιους ή υφιστάμενους πελάτες.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page