top of page

Αποζημιώνουν τα συμβόλαια υγείας περιπτώσεις παχυσαρκίας;

Η Παχυσαρκία είναι μια πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα και έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία οδηγώντας σε αυξημένα ιατρικά προβλήματα.


Ως παχύσαρκοι χαρακτηρίζονται τα άτομα που ο δείκτης μάζας-σώματος (ΔΜΣ) ξεπερνά τα 30kg/m2.


Η παχυσαρκία αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως με συνεχής αυξανόμενη συχνότητα. Σε ορισμένες χώρες η παχυσαρκία αποτελεί σύμβολο πλούτου και γονιμότητας όμως στις περισσότερες δυτικές χώρες η παχυσαρκία αποτελεί στίγμα. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών σωματικών και ψυχικών παθήσεων. Μέσω του μεταβολικού συνδρόμου τα νοσήματα αυτά εκδηλώνονται σε συνδυασμό προβλημάτων υγείας όπως σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλές τιμές χοληστερόλης και τριγλυκεριδιων ή ακόμη και παθήσεις όπως οστεοαρθρίτιδα, αποφρακτική άπνοια ύπνου, άσθμα, καρδιαγγειακές παθήσεις, κακοήθειες, ενδοκρινικές διαταραχές κ.α. Η παχυσαρκία οφείλεται κατά κύριο λόγο σε υπερβολική πρόσληψη τροφής, έλλειψη σωματικής άσκησης και γενετική προδιάθεση ή ακόμα και σε ενδοκρινικές διαταραχές και τακτική φαρμακευτική αγωγή. Αρκετοί άνθρωποι που αδυνατούν να χάσουν βάρος με υγιεινή διατροφή και άσκηση καταφεύγουν σε χειρουργικές επεμβάσεις μείωσης όγκου στομαχιού ή και τοποθέτησης ενδογαστρικού μπαλονιού.


Το βάρος και το ύψος ενός υποψήφιου προς ασφάλιση αποτελεί ενδιαφέρον για κάθε εταιρεία και η σχετική ερώτηση περιλαμβάνεται μέσα σε όλα ερωτηματολόγια των αιτήσεων ασφάλισης όλων των εταιρειών. Σε περίπτωση που ένας ενδιαφερόμενος έχει αρκετά παραπανίσια κιλά οφείλει σε συνεργασία με τον ασφαλιστή του να το δηλώσει στην αίτηση και να μην το αποκρύψει (λόγος γίνεται για τα αρκετά παραπανίσια κιλά και όχι για ελάχιστα κιλά παραπάνω από το σύνηθες βάρος). Κάθε αρμόδιο τμήμα αξιολόγησης του υποψήφιου προς ασφάλιση θα συνεκτιμήσει όλες τις πληροφορίες, θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις, πληροφορίες και ιατρικές εξετάσεις και αφού συνεκτιμήσει όλες τις πληροφορίες είτε θα αρνηθεί είτε θα αποδεχθεί την ασφάλιση του ενδιαφερομένου με ειδικούς όρους και προϋποθέσεις.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page