top of page

Πόσο κοστίζει η ασφάλιση ενός εμπορικού καταστήματος;


Υπάρχουν διαφόρων ειδών εμπορικά καταστήματα όπως ένδυσης υπόδησης, τροφίμων, αθλητικών ειδών, ανθοπωλεία, βιβλιοπωλεία, χαρτοπωλεία/ πρακτορεία εφημερίδων, οικιακής χρήσης, ηλεκτρικών ειδών, καλλυντικών, παιχνιδιών, οπτικών ειδών, ειδών ταξιδιού, ψιλικών ειδών, σούπερ μαρκετ, κάβες ποτών κ.α.

Ο κάθε ιδιοκτήτης έχει επενδύσει αρκετά χρήματα για την διαμόρφωση του καταστήματος που διατηρεί όπως δαπάνες για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, οροφές, βιτρίνες, φωτισμούς, ράφια, ειδικές κατασκευές, ανακαινίσεις μπάνιων, διαμόρφωση αποθηκών, βαψίματα τοίχων κτλ. και για τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως πάγκους, διαχωριστικά χώρων, καθρέπτες, τάπητες, έπιπλα κ.ά. Επιπλέον το κατάστημα περιέχει και εμπορεύματα προς πώληση που είτε ανήκουν στην επιχείρηση είτε παραμένουν μέσα στο κατάστημα ως εμπορεύματα τρίτων μέχρι να πουληθούν.


Ένα συμβόλαιο εμπορικού καταστήματος δύναται να καλύψει την αξία της οικοδομής ή των βελτιώσεων επι της οικοδομής, του περιεχομένου της επιχείρησης, πάγιο εξοπλισμό και εμπορεύματα και την αστική ευθύνη προς τρίτους πελάτες, προμηθευτές και υπαλλήλους. Συνήθεις παροχές που συναντώνται σε ένα συμβόλαιο ασφάλισης επαγγελματικής περιουσίας είναι πυρκαγιά, κεραυνός, έκρηξη από κάθε αιτία, καπνό, ζημιές στο λέβητα, διασάλευση/διατάραξη δημόσιας τάξης, κακόβουλες και τρομοκρατικές ενέργειες, φυσικά φαινόμενα, διάρρηξη/διαρροή σωληνώσεων, πρόσκρουση οχήματος, πτώση αεροσκάφους, δέντρων, στύλων, τυχαία θραύση κρυστάλλων/τζαμαρίας, δαπάνες αποκομιδής συντριμμάτων, έκδοσης μελετών αδειών, φύλαξης εξοπλισμού και εμπορευμάτων σε τρίτο χώρο, κλοπή, ληστεία ταμείου, αλλοίωση/καταστροφή εμπορευμάτων, σεισμό, καθίζηση/κατολίσθηση, αστική ευθύνη προς πελάτες από την διάθεση ελλαττωματικού προϊόντος, από ατυχήματα, προσωπικά ατυχήματα υπαλλήλων, κ.α. ανάλογα το πακέτο και την εταιρεία.


Το κόστος ασφάλισης ενός εμπορικού καταστήματος είναι ιδιαίτερα προσιτό.

Παρατίθενται ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα για τις περιοχές Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Λάρισα και Ιωάννινα.


Η ασφάλιση ενός καταστήματος Ένδυσης/Υπόδησης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας για κεφάλαιο κτηρίου 10 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 15 χιλ. ευρώ δύναται να κοστίζει ακόμη και από 60 ευρώ ετησίως ενώ ένα κατάστημα Καλλυντικών με κεφάλαιο κτηρίου 25 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 50 χιλ. ευρώ δύναται να κοστίζει από 280 ευρώ ετησίως ή και λιγότερο ανάλογα τις παροχές, τα μέτρα ασφαλείας και την εταιρεία.


Το κόστος ασφάλισης ενός καταστήματος Εμπορίας Βιβλίων/ Χαρτικών Ειδών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με κεφάλαιο κτηρίου 15 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 20 χιλ. ευρώ κυμαίνεται ακόμη και από 80-85 ευρώ ετησίως ενώ η ασφάλιση για ένα κατάστημα εμπορίας Επίπλων με κεφάλαιο κτηρίου 10 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 30 χιλ. ευρώ δύναται να κοστίζει από 90-95 ευρώ ετησίως ανάλογα τις παροχές, τα μέτρα ασφαλείας και την εταιρεία. (προσοχή στα βιβλιοπωλεία διότι μεγάλο μέρος των προς πώληση βιβλίων που φιλοξενούν στις εγκαταστάσεις τους είναι εμπορεύματα τρίτων)

Η ασφάλιση ενός εμπορικού καταστήματος Οπτικών Ειδών στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης με κεφάλαιο κτηρίου 10 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 20 χιλ. ευρώ δύναται να κοστίζει από 80 ευρώ ετησίως ενώ για ένα κατάστημα πώλησης Ξηρών Καρπών με κεφάλαιο κτηρίου 5 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 10 χιλ. ευρώ η ασφάλιση δύναται να κοστίζει από 60 ευρώ ετησίως ανάλογα το πρόγραμμα, τα μέτρα ασφαλείας και την εταιρεία.


Ένα κατάστημα εμπορίας Καλσόν/ Εσωρούχων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας με κεφάλαιο κτηρίου 3 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 5 χιλ. ευρώ δύναται να ασφαλιστεί με μόλις 45-50 ευρώ το χρόνο ενώ ένα κατάστημα Παιχνιδιών με κτήριο 6 χιλ. ευρώ και περιεχόμενο 12 χιλ. ευρώ δύναται να ασφαλιστεί με μόλις 60 ευρώ το χρόνο ανάλογα το πρόγραμμα, τα μέτρα ασφαλείας και την εταιρεία.


Η ασφάλιση ενός καταστήματος πώλησης Τυροκομικών Ειδών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων με κεφάλαιο κτηρίου 5 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 10 χιλ. ευρώ δύναται να κοστίζει από 70 ευρώ ετησίως ενώ η ασφάλιση για ένα Σούπερ Μάρκετ με κεφάλαιο κτηρίου 10 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 40 χιλ. ευρώ δύναται να κοστίζει από 160 ευρώ το χρόνο ανάλογα το πρόγραμμα, τα μέτρα ασφαλείας και την εταιρεία.


Ένα εμπορικό κατάστημα αποτελεί μια περιουσία για τον ιδιοκτήτη που το διατηρεί και ένα μέσο διαβίωσης για κάθε υπάλληλο που εργάζεται μέσα σε αυτό.


Ενημερωθείτε σήμερα από τον προσωπικό σας διαμεσολαβητή για το κόστος ασφάλισης της περιουσίας σας.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page