top of page

Σε τι διαφέρει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας;

Ένα σημαντικό ζήτημα μετά από ένα τροχαίο ατύχημα ή ένα περιστατικό ασθενείας είναι η νοσηλεία του ασθενούς σε ΜΕΘ και ΜΑΦ.


Πλήθος είναι οι περιπτώσεις ασθενών η παραμονή τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κρίνεται επιβεβλημένη αλλά και άλλες περιπτώσεις ασθενών που ανάλογα την πορεία της υγείας τους κρίνεται απαραίτητη η παραμονή τους σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.


Η διαφορά των δυο έγκειται στην κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του ασθενούς.


Στην ΜΕΘ νοσηλεύονται ασθενείς που χρήζουν φροντίδας γιατί η ζωή τους βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο ενώ στην ΜΑΦ νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν ξεπεράσει τον αρχικό κίνδυνο για την ζωή τους εντούτοις όμως χρήζουν ακόμα αυξημένης φροντίδας και περιποίησης.

Στην ΜΕΘ η αναλογία νοσηλευτών προς ασθενείς είναι συνήθως 2 προς 1 ή 1 προς 4 ανάλογα το είδος και την βαρύτητα των νοσημάτων που αντιμετωπίζονται ενώ στην ΜΑΦ η ίδια αναλογία είναι συνήθως 3 προς 1. Στην ΜΕΘ και στην ΜΑΦ συμμετέχουν εκτός από νοσηλευτές όλες οι ειδικότητες ιατρών, τεχνικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοπεδικοί, κλινικοί ψυχολόγοι και κάθε απαιτούμενη ιατρική ειδικότητα ανάλογα το περιστατικό. Η ΜΑΦ αποτελεί τρόπον τινά μια φυσική συνέχεια της ΜΕΘ.


Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που συνεργάζονται οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν κλίνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και ο ασφαλισμένος με συμβόλαιο υγείας ατομικό ή οικογενειακό αποκτά άμεση προσβασιμότητα για τον ίδιο και την οικογένειά του σε κάθε περίπτωση ιατρικής ανάγκης. Όλα τα συμβόλαια υγείας των εταιρειών εκτός του πλήθους των παροχών που προσφέρουν διαθέτουν και την παροχή ΜΕΘ και ΜΑΦ και συνήθως αναγράφουν τον όρο μέσα στους γενικούς όρους .

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page