top of page

Στην ΕΤΕ δεν περιμένουν τη Fosun


Τράπεζες - Νουί: Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη της επικεφαλής του SSM, Ντ. Νουί στην Αθήνα, λόγω των αποφάσεων, που πρέπει να ληφθούν για την εκκαθάριση της τρίτης μεγαλύτερης Λεττονικής τράπεζας.


Τράπεζες- Νουί II: Δεν θα χάσουμε και πολλά. Άλλωστε η Νουί είναι απόλυτα σαφής εδώ και πολύ καιρό για το τι πρέπει να κάνουν οι εγχώριες τράπεζες.

Επιθετικότερη μείωση στα «κόκκινα» δάνεια και μείωση δικτύου και προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα προ προβλέψεων κέρδη, αφού η ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει, προς το παρόν, από τα έσοδα.


ΕΛΠΕ: Σε μια από τις καλύτερες χρονιές στα περιθώρια διύλισης (τουλάχιστον ως το Σεπτέμβριο) ο όμιλος «γέννησε» μικρό, συγκριτικά, free cash flow και μείωσε το συνολικό δανεισμό του μόλις κατά 20 εκατ. ευρώ (2,82 δισ.), με τα διαθέσιμα να μειώνονται κατά 60 εκατ. ευρώ (1,01 δισ.)


ΕΛΠΕ II: Στις 25 Ιανουαρίου του 2018 το Δ. Σ των ΕΛΠΕ ενέκρινε την απόκτηση του 64,41% της ΕΚΟ ΑΒΕΕ από την Hellenic Petroleum International έναντι 350 εκατ. ευρώ.

Τι εξυπηρετεί η διεταιρική συναλλαγή;


Alpha - Πειραιώς: Οι δύο τράπεζες πούλησαν το 37% που κατείχαν στην ΕΛΠΕΤ Βαλκανική και θα εισπράξουν φέτος 16 εκατ. ευρώ, ενώ την επόμενη πενταετία άλλα 5 εκατ.


ΕΤΕ: Παρά τα περί αντιθέτου αναγραφόμενα, τράπεζα και σύμβουλοί της δεν περιμένουν ότι η Fosun θα κάνει την ευχάριστη έκπληξη, αν η προσπάθεια της Exin «ναυαγήσει» οριστικά.


Εξ ου και προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα μετά την ακύρωση του διαγωνισμού.

Project Nemo: Ζητήθηκε νέα βελτίωση προσφορών από Diorasis και Amerra, ενώ έρχεται αυτή την εβδομάδα κλιμάκιο της Lazard.


AMOEBA: Στο 22,5% η υψηλότερη προσφορά (Kildare Capital). Δυνατότητα της Πειραιώς να αυξήσει την περίμετρο του προς πώληση χαρτοφυλακίου κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ.


Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page