top of page

Ασφάλιση Οχήματος: Εάν οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ δεν θα αποζημιωθείς!


Με κέφι τραγούδι και χορό γιορτάστηκε το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας σε όλη την Ελλάδα. Αρκετοί εκδρομείς με οικογένεια και φίλους επισκέφθηκαν επαρχιακές περιοχές που κάθε μία είχε διοργανώσει εορτασμούς και αναβίωση των τοπικών παραδοσιακών εθίμων της Αποκριάς.

Αρκετοί όμως ήταν και οι Έλληνες που επέλεξαν να παραμείνουν στα αστικά κέντρα και να γλεντήσουν με τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν δήμοι, πολιτιστικοί φορείς, εστιατόρια, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης κ.α. Σε κάθε περίπτωση το κρασί, η μπύρα, το τσίπουρο, η ρακή, το ουίσκι, η βότκα κ.α. είχαν την τιμητική τους αφού όπου υπάρχει Ελληνικό παραδοσιακό γλέντι υπάρχει και αλκοόλ!


Ένα σημαντικό θέμα που αναδύεται μέσα από τους ξέφρενους εορτασμούς της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας είναι η οδήγηση υπό την επήρεια του αλκοόλ. Αρκετοί οδηγοί ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ παραβλέπουν την κατάσταση της αντίληψης τους και οδηγούν θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τρίτες ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οδηγός σε κατάσταση μέθης θεωρείται ο οδηγός που βρίσκεται υπό την επίδραση οινοπνεύματος ποσοστού στον οργανισμό του από 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος (0,50 g/l) και άνω μετρούμενο με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή από 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα και άνω μετρούμενου με την συσκευή του αλκοολομέτρου. Αρκεί να σημειωθεί πως ένας οδηγός δύναται να συγκεντρώσει 0,50 γραμμάρια αλκοόλ στο αίμα του και να ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο πίνοντας ενδεικτικά 490 ml μπύρας, 200 ml κρασί, 60 ml ούζο, 55 ml ουίσκι ή βότκα και πάντοτε ανάλογα το βάρος, την ηλικία, το φύλο, την κατανάλωση τροφής πριν το ποτό κ.α.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και άλλων τοξικών ουσιών αποτελεί μια Γενική Εξαίρεση των ασφαλιστηρίων οχημάτων όλων των εταιρειών και ο οδηγός που θα δημιουργήσει οδικό ατύχημα με σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές προς τρίτους υπό την επήρεια ουσιών θα βρεθεί αντιμέτωπος με ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page