top of page

Πώς καλύπτεται η «Ληστεία Ταμείου» μέσα από τα συμβόλαια ασφάλισης επιχειρήσεων;


Αναρίθμητες είναι οι ληστείες ταμείων που συμβαίνουν καθημερινά σε επιχειρήσεις. Φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, περίπτερα, βενζινάδικα, φαρμακεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ, σούπερ μάρκετ, ταχυφαγεία, καταστήματα, τράπεζες, ταμεία έκδοσης εισιτηρίων, κουρεία, κ.α. είναι μόνο μερικά παραδείγματα επιχειρήσεων που κινδυνεύουν καθημερινά από πιθανή ληστεία ταμείου κατά την διάρκεια λειτουργίας τους.


Η παροχή «Ληστεία Ταμείου» διατίθεται μέσα από τα συμβόλαια ασφάλισης επιχειρήσεων και καλύπτει την κλοπή χρημάτων έως ενός ορισμένου ποσού σύμφωνα με τις παροχές του ασφαλιστήριου (1.500, 3.000 ευρώ κτλ) ή και επιταγών, γραμματίων κ.α. κατά την διάρκεια λειτουργίας μιας επιχείρησης ή και ορισμένη ώρα μετά το κλείσιμο της, με ορισμένες προϋποθέσεις και ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Το κόστος περιλαμβάνεται στο συνολικό κόστος ασφάλισης και καθορίζεται από το είδος της επιχείρησης, τα μέτρα ασφαλείας, το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου κ.α. ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.


Η κάλυψη προϋποθέτει την άσκηση βίας ή απειλής κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του ασφαλισμένου. Σε κάθε περίπτωση ο ασφαλισμένος θα πρέπει χωρίς καμιά καθυστέρηση να δηλώσει επίσημα το συμβάν στην αρμόδια αστυνομική αρχή και να ενημερώσει τον διαμεσολαβητή και την εταιρεία του.

Όλες σχεδόνοι ασφαλιστικές εταιρείες , διαθέτουν την παροχή «ληστεία ταμείου» μέσα από τα συμβόλαια ασφάλισης επιχειρήσεων, με όρους και προϋποθέσεις ανάλογα το συμβόλαιο.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page