top of page

Πώς ασφαλίζονται τα «εμπορεύματα τρίτων» που εκτίθενται προς πώληση στα εμπορικά καταστήματα;


Αναρίθμητα είναι τα εμπορεύματα που εκτίθενται στα εμπορικά καταστήματα και στις επιχειρήσεις με συμφωνία «παρακαταθήκης». Τα εμπορεύματα αυτά όμως, όπως ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, βιβλία, μουσικά όργανα, τσάντες, καλλυντικά κ.α. αποτελούν περιουσιακά στοιχεία τρίτων επιχειρήσεων!

Η παροχή «Εμπορεύματα Τρίτων» διατίθενται μέσα από τα συμβόλαια ασφάλισης περιεχομένου επιχειρήσεων. Το κόστος της ασφάλισης «περιεχομένου επιχειρήσεων» καθορίζεται από το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου, τις παροχές, το είδος των εμπορευμάτων, τα μέτρα ασφαλείας, την περιοχή που εδρεύει κ.α. Ένα συμβόλαιο περιεχομένου επιχείρησης κοστίζει ενδεικτικά ακόμα και από 50 ευρώ το έτος, ανάλογα το κεφάλαιο, τις παροχές, την εταιρεία και συμπεριλαμβάνει την παροχή «εμπορεύματα τρίτων», πάντοτε ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες όπως Interamerican, Generali, AXA, ERGO-Αγροτική, Allianz, Eurolife ERB, Prime, Εθνική, Ατλαντική Ένωση, Μινέττα, Ιντερσαλόνικα, Συναιτεριστική, Interasco, AIG, Ορίζων, διαθέτουν ασφάλιση περιεχομένου επιχειρήσεων.

Ο διαμεσολαβητής οφείλει κατά την έναρξη της ασφάλισης, το ετήσιο σέρβις, σε αναγκαίες τροποποιήσεις, να ρωτά, να μαθαίνει και να αναγράφει εκτός των άλλων και τα «εμπορεύματα τρίτων» που βρίσκονται μέσα στην ασφαλισμένη επιχείρηση προς πώληση! Οι γενικές και αόριστες περιγραφές στην αίτηση ασφάλισης, πιθανόν να επιφέρουν προβλήματα σε μια πιθανή μελλοντική αποζημίωση!

Ετικέτες:

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page