top of page

Ασφαλίζονται υλικές ζημιές σε περιουσίες από Πολιτικές Ταραχές και Συλλαλητήρια;


Συλλαλητήριο είναι μια σύνθετη λέξη που αποτελείται από τις λέξεις συν και λαλώ και σημαίνει δημόσια συγκέντρωση πολιτών για να εκφράσουν τις απόψεις τους και τα δικαιώματά τους για ένα κοινό πρόβλημα. Ο ορισμένες όμως φορές ο φιλειρηνικός χαρακτήρας των κατά καιρούς συλλαλητηρίων απειλείται από παράνομες ενέργειες μερίδας ατόμων με σκοπό την διασάλευση της δημόσιας τάξης και την πρόκληση δημόσιων ταραχών.

Η κάλυψη Πολιτικές Ταραχές συμπεριλαμβάνεται μέσα την παροχή «Στάσεις, Απεργίες, Οχλαγωγίες» σε όλα τα ασφαλιστήρια περιουσίας όλων των εταιρειών και αποζημιώνει τις υλικές ζημιές που θα συμβούν σε κτήριο και περιεχόμενο, κατά την διάρκεια μιας δημόσιας διασάλευσης έως του ανώτατου ποσού ασφάλισης του εκάστου συμβολαίου.

Το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο που ένωσε όλη την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλάβικης Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε 14 Φλεβάρη 1992 στην Θεσσαλονίκη με τις καμπάνες των εκκλησιών να ηχούν αγωνιστικά και περισσότερο από ένα εκατομμύριο κόσμο να διαδηλώνει «Μολών Λαβέ». Στις 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και αποφασίζεται ομόφωνα η κοινή γραμμή πλεύσης με μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία ή παράγωγά της. Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (Ν.Δ.), Ανδρέας Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ), Μαρία Δαμανάκη (ΣΥΝ) και ο τότε υπουργός εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς. Μερικούς μήνες αργότερα στις 10 Δεκεμβρίου 1992 το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα συγκεντρώνοντας πάνω από ένα μισή εκατομμύριο Ελληνίδες και Έλληνες.

Ετικέτες:

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page