top of page

Καλύπτουν ζημιές στον ηλιακό θερμοσίφωνα οι ασφαλιστικές εταιρείες;


Με αφορμή το έκτακτο δελτίο της Εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, για ακραία καιρικά φαινόμενα, χιόνια και παγετό, σας πληροφορούμε για τα εξής:

Μία παροχή μέσα στα προγράμματα ασφάλισης κατοικιών των ασφαλιστικών εταιρειών είναι και η κάλυψη του ηλιακού θερμοσίφωνα, συνεπεία καλυπτόμενων κινδύνων.

Όλες σχεδόν οι κατοικίες διαθέτουν ηλιακό θερμοσίφωνα που συνήθως τον συναντάμε στις ταράτσες των διαμερισμάτων ή και στις αυλές των μονοκατοικιών ή αλλού. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θεωρείται μέρος του κτηρίου και η αξία του συμπεριλαμβάνεται στην αξία του κτηρίου που ασφαλίζεται. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δηλώνεται η ύπαρξη του, η προέλευση του και η αξία του κατά την αίτηση ασφάλισης της οικίας.

Λόγω της τοποθέτησης του ηλιακού θερμοσίφωνα σε εξωτερικό χώρο και της έκθεσης του σε καιρικά ή άλλα φαινόμενα, η πολιτική αποδοχής της ασφάλισης του, διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, και από συμβόλαιο σε συμβόλαιο.

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες όπως η Generali, η Μινέττα και η Υδρόγειος, καλύπτουν τις υλικές ζημίες που θα προκληθούν στον ηλιακό θερμοσίφωνα από κάθε πιθανή περίπτωση, είτε πυρκαγιάς είτε φυσικών φαινομένων, με την προϋπόθεση η αντίστοιχη κάλυψη να υπάρχει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Κάποιες άλλες εταιρείες όπως η ΑΧΑ, η Συνεταιριστική, η Interamerican, η Ergo, η Allianz, η Eurolife ERB και η Εθνική αποζημιώνουν ζημίες στον ηλιακό θερμοσίφωνα συνεπεία πυρκαγιάς. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που εξετάζουν την αποζημίωση του θερμοσίφωνα ανά περίπτωση ζημίας.

Φίλοι διαμεσολαβητές, ενόψει του παγετού, μιλήστε με τους πελάτες σας ή τους υποψήφιους πελάτες σας, για την πλήρη ασφάλιση της περιουσίας τους, ή ξαναδείτε μαζί την περιγραφή του ασφαλιζόμενου κινδύνου, που είχατε κάνει κατά την σύναψη της ασφάλισης! Προτρέψτε τους να προμηθευτούν με ένα μικρό κόστος, το κατάλληλο υγρό για την αντιψυκτική προστασία του ηλιακού τους, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες υλικών ζημιών. Υπενθυμίστε τους πως ένας απλός ηλιακός θερμοσίφωνας, ανάλογα το μοντέλο και την λειτουργία του, κοστίζει από 250 ευρώ μέχρι 5.000 ευρώ! Υπάρχουν δε, ηλιακά συστήματα / θερμοσίφωνες νέας τεχνολογίας και λειτουργίας, που κοστίζουν έως και 19.000 ευρώ!

Έχετε στα χέρια σας πληθώρα ασφαλιστικών προϊόντων και καλύψεων για κάθε επιθυμία και κάθε ανάγκη! Αξιοποιήστε ό,τι έχετε στα χέρια σας!

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page