top of page

Καλύπτει το ΠΥΡ-ασφαλιστήριο ζημιές σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και βραχυκυκλώματα;

Κ

ατά την σύναψη της ασφάλισης ΠΥΡ-ασφαλιστηρίου, συνήθως οι πελάτες ανησυχούν και ρωτούν εκτός των άλλων, για το βραχυκύκλωμα που μπορεί να συμβεί αιφνιδίως στο σπίτι τους.

Σε αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι πως οι ζημιές από βραχυκύκλωμα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και στο κτίριο, ΝΑΙ, καλύπτονται στο πυρασφαλιστήριο κατοικίας!

Η πυρκαγιά που θα προκληθεί από βραχυκύκλωμα, υπέρταση, υπερφόρτωση, σχηματισμό τόξου, διαφυγή ή αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος ή υπερθέρμανση, θα προκαλέσει υλικές ζημιές στο κτήριο και στο περιεχόμενό του.

Η κάλυψη «βραχυκύκλωμα» καλύπτει επίσης υλικές ζημιές σε κάθε είδους μηχανές, συσκευές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, που καταστράφηκαν από φωτιά που εκδηλώθηκε στα ίδια τα αντικείμενα. Το ανώτατο όριο αποζημίωσης της Εταιρείας αναγράφεται πάντοτε στον πίνακα καλύψεων του ασφαλιστηρίου.

Οι πελάτες σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να δηλώσουν στον ασφαλιστή επιπλέον της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, τυχόν κεντρική εγκατάσταση διαφορετικής πηγής ενέργειας για το κτήριο, καθώς και για την λειτουργία των μεμονωμένων ηλεκτρικών συσκευών, όπως φυσικό αέριο, πετρέλαιο κτλ.

Ο ασφαλιστής στα πλαίσια της προσυμβατικής ενημέρωσης και κατά την σύναψη τουΠΥΡ-ασφαλιστηρίου, θα πρέπει να ενημερώσει τους πελάτες για την ευθύνη συντήρησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων της οικίας τους, με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά συντήρησης, επισκευής και τυχόν ύπαρξης εγγύησης αγοράς των συσκευών.

Εάν προξενηθούν υλικές ζημιές από αυτοσυντήρητες ηλεκτρικές συσκευές ή συσκευές που δεν πληρούν τα πιστοποιητικά ακαταλληλότητας προς χρήση, οι ασφαλιστικές εταιρείεςπιθανόν να απορρίψουν την απαίτηση για αποζημίωση, στηριζόμενες στην βαρεία αμέλεια του ασφαλισμένου για συντήρηση και προφύλαξη του ασφαλιζόμενου κινδύνου.

Ο ασφαλιστής πρέπει να εξηγήσει στους πελάτες ότι όλοι οι κίνδυνοι ασφαλίζονται, με προϋποθέσεις καταλληλόλητας! Οι ασφαλιστικές εταιρείες μέσα στα πυρασφαλιστήριατους, αναγράφουν μια σειρά περιπτώσεων που εξαιρούν την αποζημίωση σε περίπτωση ζημιάς, εκτός ειδικής γραπτής συμφωνίας στους Ειδικούς Όρους.

Εάν οι εταιρείες ασφάλιζαν «τα πάντα» ανεξαιρέτως και χωρίς περιορισμούς, το κόστος των συμβολαίων θα ήταν τόσο «τσουχτερό», που κανένας καταναλωτής δεν θα μπορούσε να αγοράσει ασφάλεια! Για αυτό το λόγο, πελάτες, επιλέξτε έναν επαγγελματία διαμεσολαβητή και συνεργαστείτε ανοιχτά μαζί του!

Ετικέτες:

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page