top of page

Εάν σας «σηκώσει» το όχημα η τροχαία επιβαρύνεστε και τα έξοδα μεταφοράς στο χώρο φύλαξης!


Υπάρχουν περιπτώσεις σταθμευμένων οχημάτων που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και η τροχαία αναγκάζεται να τα απομακρύνει επί τόπου με την συνήθη διαδικασία. Αργότερα ο ιδιοκτήτης οδηγός λαμβάνει ειδοποίηση και εκτός του χρηματικού προστίμου ή άλλων κυρώσεων που θα καταβάλει , θα επιβαρυνθεί και με τα έξοδα μεταφοράς του οχήματος στο χώρο φύλαξης.


Σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 34 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίαςκαθορίζεται η απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, η υποχρέωση του ιδιοκτήτη καταβολής 40 ευρώ προστίμου και επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς που θα χρειαστούν. Πιο συγκεκριμένα:

ΑΡΘΡΟ 34 : Στάση και στάθμευση


8. Τα αρμόδια αστυνομικά όργανα μπορούν να ακινητοποιούν τα οχήματα με ειδικούς μηχανισμούς (τροχοσφιγκτήρες κ.λπ.), να ενεργούν τη μεταφορά οχήματος το οποίο σταθμεύει σε απαγορευμένη θέση ή την απομάκρυνση τροχόσπιτων, σκαφών ή άλλων ογκωδών αντικειμένων, αν εξαιτίας της στάθμευσης των οχημάτων ή της εγκατάλειψης των τροχόσπιτων και σκαφών ως και των αντικειμένων αυτών παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Η μεταφορά των οχημάτων γίνεται με κατάλληλα τεχνικά μέσα αποκλειόμενης της παραβίασης των θυρών του οχήματος σε σταθμό αυτοκινήτων ή άλλο κατάλληλο χώρο, αφού ληφθούν μέτρα για την αποτροπή υλικών ζημιών. Για τη μεταφορά ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος μέσα σε εύλογη προθεσμία.

Τα έξοδα μεταφοράς, τα οποία καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ως και τα φύλακτρα του οχήματος, βαρύνουν τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο αυτού ή του σκάφους ή των άλλων αντικειμένων, ο οποίος μπορεί να τα παραλάβει αμέσως μετά την καταβολή των εξόδων αυτών.


Μεταφορά οχήματος, έστω και αν τούτο σταθμεύει νόμιμα, μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα παραπάνω, χωρίς επιβολή διοικητικών ποινών ή άλλων επιβαρύνσεων, όταν υφίσταται κατάσταση ανάγκης ή για λόγους ασφαλείας, ειδοποιημένου όμως προς τούτο, με κάθε πρόσφορο μέσο, του ιδιοκτήτη ή κατόχου, μέσα σε εύλογη προθεσμία.


Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page