top of page

Αποζημιώσεις στη Μάνδρα: Τι έδωσε το κράτος τι έδωσαν οι ασφαλιστικές εταιρίες;

Με βάση τις αυτοψίες που έγιναν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι ζημιές που αφορούν σε κατοικίες, καταστήματα και βιομηχανικούς κινδύνους στις περιοχές Μάνδρας, Ν. Περάμου, Ελευσίνας, Μεγάρων κ.λπ. από τη θεομηνία που τις έπληξε το Νοέμβριο του 2017, υπερβαίνουν τις 2.500.


Οι μέσες αποζημιώσεις που δόθηκαν από το κράτος ήταν από 3 – 8 χιλιάδες €, αναλόγως αν αφορούσαν σπίτια ή επιχειρήσεις.

Τα καταβληθέντα ποσά επιβάρυναν τη φορολογία των ήδη υπερφορολογημένων Ελλήνων στο σύνολό τους κατά περίπου 20.000.000€, χωρίς να επιλύσουν ουσιαστικά τα προβλήματα αυτών που επλήγησαν από τη θεομηνία.


Αντιστοίχως από τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος σε αυτές τις περιοχές, εξ αιτίας της θεομηνίας κατεβλήθησαν αποζημιώσεις σε 326 περιπτώσεις (177 σπίτια και επιχειρήσεις και 149 αυτοκίνητα), γιατί μόνον τόσα ήταν ασφαλισμένα, έναντι των κινδύνων από φυσικά φαινόμενα.

Να σημειωθεί ότι οι μέσες αποζημιώσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις ανήλθαν στο ποσό των 66.000€ και σε αυτοκίνητα στο ποσό των 5.000€. Συνολικά κατεβλήθησαν από τις ασφαλιστικές εταιρίες ποσά που υπερβαίνουν τα 12.000.000€.

Επιπλέον οι αποζημιώσεις αυτές δεν βαρύνουν πουθενά το σύνολο των Ελλήνων φορολογούμενων.

Ακόμα να σημειωθεί ότι επιχειρήσεις όπως η Johnson & Johnson και οι αποθήκες του ΑΒ Βασιλόπουλος, είναι ασφαλισμένες απ’ ευθείας σε ασφαλιστικές εταιρίες του εξωτερικού, οπότε οι σημαντικές αποζημιώσεις τους δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα στοιχεία.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τις ετήσιες εκθέσεις της στατιστικής υπηρεσίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας (www.eaee.gr), της Τράπεζας της Ελλάδος (www.bankofgreece.gr) και δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (www.yme.gr).

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page