top of page

Online είναι το μητρώο διαμεσολαβούντων – Πώς θα βρείτε τους πιστοποιημένους ασφαλιστές

Τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μέσα από μία ενοποιημένη βάση δεδομένων έχει πλέον το καταναλωτικό κοινό. Το “Μητρώο Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών” είναι στο διαδικτυακό “αέρα” από χτες και μέσα σε αυτό μπορεί κανείς να αναζητήσει εάν ένας ασφαλιστής είναι ενεργός.


Πως λειτουργεί

Ο χρήστης πρέπει να συμπληρώσει τα πεδία «ΑΦΜ» ή τον «ΑΡΙΘΜΟ ΓΕΜΗ» του ασφαλιστή που αναζητεί εφόσον τα γνωρίζει και να κάνει κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ». Στην περίπτωση που δεν γνωρίζει ωστόσο τα δεδομένα αυτά μπορεί να πληκτρολογήσει μόνο στο πεδίο «ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» την επωνυμία της εταιρείας ή το επώνυμο και το όνομα, αν πρόκειται για ατομική επιχείρηση, του ασφαλιστή που αναζητεί.

Η αναζήτηση στο πεδίο “Επωνυμία – Ονοματεπώνυμο” γίνεται σ’ όλο το περιεχόμενο του πεδίου. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει την ακριβή επωνυμία της εταιρείας που αναζητεί, όπως είναι καταχωρημένη στο μητρώο του οικείου Επιμελητηρίου, π.χ. αν η επωνυμία είναι γραμμένη με λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες. Μόλις πληκτρολογείται η επωνυμία – ονοματεπώνυμο, ενεργοποιείται το πεδίο “Επιμελητήριο”, οπότε με την επιλογή ενός Επιμελητηρίου μπορεί να δεί μόνο παρόμοιες επωνυμίες – ονοματεπώνυμα που ανήκουν στο Επιμελητήριο που επέλεξε. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ» θα εμφανιστεί μια λίστα ενεργών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τα στοιχεία: Επιμελητήριο που είναι καταχωρημένη η επιχείρηση, επωνυμία ή ονοματεπώνυμο, και πλήρη διεύθυνση του ασφαλιστή.




ΕΑΕΕ: θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να καταστεί γνωστό το μητρώο

Σε ανακοίνωση της η ΕΑΕΕ αναφέρει: “Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος και σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, κατέστη δυνατή η δημιουργία από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε) του ιστότοπου http://insuranceregistry.uhc.gr/ που θα είναι διαθέσιμος στο κοινό από 04.01.2018.

Στον ιστότοπο αυτό είναι καταχωρημένοι όλοι οι ενεργοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που έχουν εγγραφεί και πιστοποιηθεί από τα κατά τόπους αρμόδια Επιμελητήρια. Χαιρετίζουμε τη λειτουργία του νέου αυτού ιστότοπου που επιτρέπει σε κάθε πολίτη που συναλλάσσεται με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να διαπιστώνει με έγκυρο τρόπο ότι συνομιλεί με πιστοποιημένους επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει ευρέως γνωστή η λειτουργία του. Καλούνται οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να ελέγξουν άμεσα τα στοιχεία της προσωπικής τους καταχώρησης στο νέο Μητρώο και σε περίπτωση λάθους να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους αρμόδια Επιμελητήρια εγγραφής τους ενημερώνοντας συγχρόνως και την Κ.Ε.Ε.Ε. (στοιχεία επικοινωνίας: http://insuranceregistry.uhc.gr/Contact).

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page