top of page

Το 21 λένε είναι τυχερός αριθμός… Μένει να το δούμε στην πράξη!


Τo 21 λένε είναι τυχερός αριθμός. Σύμβολο της επιτυχίας. Στο blackjack με 21 πας ταμείο. Αν έχεις γεννηθεί 21 του μήνα θεωρείσαι γουρλής ενώ σε πολλές χώρες στην ηλικία των 21 επιτρέπεται να κάνεις πολλά πράγματα που αν είσαι ανήλικος απαγορεύονται.

Στα ζάρια, το σύνολο όλων των αριθμών κάνουν 21, όπως επίσης ο ίδιος αριθμός ανήκει και στους αριθμούς της ακολουθίας Φιμπονάτσι η οποία ως γνωστών εισήγαγε την ακολουθία στα μαθηματικά της Δυτικής Ευρώπης. 21 γραμμάρια ζυγίζει επίσης και η ψυχή του ανθρώπου σύμφωνα με τον φυσικό, Duncan MacDougal ο οποίος μέτρησε το βάρος 6 ασθενών του πριν πεθάνουν και μετά. Εικοστό πρώτο είναι επίσης στον περιοδικό πίνακα και το χημικό στοιχείο Scandium το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα χημικά στοιχεία στον κόσμο.

Τέλος, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ο αριθμός 21 πολύ πιθανό να μην τους θυμίζει τίποτα από τα παραπάνω παρά μόνο την απελευθέρωση της χώρας από την Τουρκοκρατία και την έναρξη του νέου Ελληνικού κράτους. Ένα ιστορικό γεγονός που ειδικά τη χρονιά που μας έρχεται, το 2021, θα τιμηθεί δεόντως καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας.

Εμείς ελπίζουμε το 2021 να είναι όντως μια τυχερή χρονιά για όλους μας. Να διανεμηθεί και να χορηγηθεί με ασφάλεια και ταχύτητα το εμβόλιο κατά του Covid-19, να εξαλειφθεί η πανδημία και να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς μας κάνοντας φυσικά ο καθένας τον απολογισμό του για το τι έχασε και τι κέρδισε από αυτήν τη δυσάρεστη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο περασμένος χρόνος.

Comments


Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page