top of page

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τα ασφάλιστρα ενός συμβολαίου αυτοκινήτου;


Αρκετοί πελάτες ή ενδιαφερόμενοι πελάτες κατά την διάρκεια συζήτησης ρωτούν πόσο κοστίζει μια ασφάλεια οχήματος τάδε κυβικών και περιμένουν από τον ασφαλιστή να τους απαντήσει εκείνη την στιγμή. Όταν μάλιστα ο ασφαλιστής εξηγεί πως χρειάζεται αρκετές πληροφορίες για να προβεί σε μια προσφορά τότε ορισμένοι εκφράζουν ακόμα και δυσαρέσκεια σχετικά με τις γνώσεις και τις ικανότητες του!


Κάποτε ο ασφαλιστής είχε στην διάθεσή του έναν πίνακα ασφαλίστρων ανάλογα με την κατηγορία κυβικών και έκανε άμεση πώληση ή απαντούσε στις διάφορες απορίες. Αυτή όμως η τακτική προσφορών ασφάλισης οχήματος που γινόταν πριν πολλά χρόνια δείχνει να έχει επηρεάσει αρκετά την αντίληψη ορισμένου κοινού σχετικά με τους τρόπους εργασίας ενός ασφαλιστή. Τα τελευταία έτη όλες οι πρακτικές άλλαξαν, τα τιμολόγια των εταιρειών έγιναν ηλεκτρονικά και τα ασφάλιστρα ενός συμβόλαιού οχήματος προκύπτουν αποκλειστικά από τα χαρακτηριστικά του ιδίου αυτού οχήματος, του ιδιοκτήτη/οδηγού και άλλων λοιπών παραγόντων της εκάστου εταιρείας.


Ορισμένοι τέτοιοι παράγοντες που καθορίζουν τα ασφάλιστρα ενός συμβολαίου οχήματος είναι η χρήση, ο κυβισμός του κινητήρα, οι φορολογήσιμοι ίπποι ή η πραγματική ιπποδύναμη, το εργοστάσιο κατασκευής, το βάρος, η περιοχή κίνησης, οι θέσεις, ο τύπος/μοντέλο, τα μετρά προστασίας, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο, τυχόν ιδιαίτερα μοντέλα και αξεσουάρ, οι ασφαλιστικές παροχές, η ηλικία του οχήματος, η ημερομηνία μεταβίβασης στον ασφαλισμένο, το πλήθος των ζημιών, τα όρια της υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης, η ηλικία ιδιοκτήτη και οδηγού, ο χρόνος απόκτησης του διπλώματος οδήγησης, το επάγγελμα του ασφαλισμένου, τυχόν άλλα ασφαλισμένα οχήματα στο ίδιο ΑΦΜ κ.α. καθώς και η πολιτική εκπτώσεων και επιβαρύνσεων που εφαρμόζει κάθε ασφαλιστική εταιρεία. Συνεπώς ένας ασφαλιστής είναι αδύνατο να απαντήσει πόσο κοστίζει μια ασφάλεια οχήματος μόνο με την γνώση των κυβικών του!

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page