top of page

Πώς καλύπτονται οι ζημιές από «Πυρκαγιά Δάσους» μέσα από τα συμβόλαια περιουσίας;


Η παροχή «Πυρκαγιά από Δάσος» περιλαμβάνεται μέσα στην βασική κάλυψη ασφάλισης Πυρός περιουσίας όλων των εταιρειών και καλύπτει τις ζημιές του ασφαλισμένου κτηρίου που θα προκληθούν από Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασώδεις ή θαμνώδεις εκτάσεις, συστάδες δέντρων ή θάμνων, λόχμες, λειμώνες, λιβάδια, βοσκοτόπια κ.α. έως και του ανώτατου ασφαλιζομένου κεφαλαίου που αναγράφεται στον πίνακα παροχών.

Όλα τα κτήρια π.χ. κύριες και εξοχικές κατοικίες και επιχειρήσεις π.χ εστιατόρια, καταστήματα, τουριστικά είδη κ.α και το περιεχόμενο τους π.χ. οικιακός, επαγγελματικός εξοπλισμός κ.α. δύναται να ασφαλιστούν με την παροχή «Πυρκαγιά από Δάσος» και με ορισμένες προϋποθέσεις.Το κόστος ασφάλισης της παροχής περιλαμβάνεται μέσα στο συνολικό κόστος ασφάλισης Πυρός περιουσίας. Για παράδειγμα, το κόστος ασφάλισης Πυρός Κτηρίου συμπεριλαμβανομένων εκτός των άλλων παροχών και της κάλυψης «Πυρκαγιά από Δάσος» για μια κατοικία 12ετιας στην Πάρνηθα ασφαλιζόμενου κεφαλαίου 100 χιλ ευρώ ανέρχεται ενδεικτικά ακόμα και από 70 ευρώ το έτος. Το κόστος για την ασφάλιση μιας επιχείρησης που λειτουργεί ως ξενοδοχείο στα Τρίκαλα του Νομού Ημαθίας ασφαλιζομένου κεφαλαίου κτηρίου 120 χιλ ευρώ ανέρχεται ενδεικτικά από 100 ευρώ ετησίως. Αντίστοιχα το κόστος ασφάλισης μιας εξοχικής κατοικίας 15ετίας στην περιοχή Βυτίνα του Νομού Αρκαδίας ασφαλιζομένου κεφαλαίου 70 χιλ ευρώ ανέρχεται ενδεικτικά ακόμα και από 65 ευρώ ετησίως (πάντοτε ανάλογα τις προϋποθέσεις και την εταιρεία).

Ο ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να ασφαλίσει για «Πυρκαγιά από Δάσος» ακόμα και το περιεχόμενο της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας του, και της επιχείρησης ή ακόμα και τυχόν βελτιώσεις εάν πρόκειται για ενοικιαστή επαγγελματικού ακινήτου, με ένα ελάχιστο κόστος και πάντοτε υπό προϋποθέσεις ανάλογα το αίτημα και την εταιρεία. Ορισμένες εταιρείες αξιολογούν και αποδέχονται το κάθε ακίνητο ως μεμονωμένη περίπτωση ενώ άλλες αποδέχονται την κάλυψη της εξοχικής κατοικίας με την προϋπόθεση ο ιδιοκτήτης να έχει ασφαλίσει και την κύρια κατοικία του. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ασφαλίσει δυο ακίνητα ή διατηρεί ασφάλιση οχήματος ή ασφάλιση υγείας, συνήθως ωφελείται από ευνοϊκότερο τιμολόγιο και τυχόν εκπτώσεις ανάλογα την πολιτική της εκάστου εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση ο διαμεσολαβητής είναι απαραίτητο να περιγράφει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του προς ασφάλιση ακινήτου στην αίτηση ασφάλισης και να επισημαίνει την τοποθεσία του ακινήτου ιδιαίτερα όταν είναι πλησίον σε δασικές εκτάσεις!

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page