top of page

Μόνο το 5% των σπιτιών με ζημιές ήταν ασφαλισμένα στη Δυτική Αττική


Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Δυτική Αττική στα μέσα του Νοεμβρίου του 2017 πέρα από την απώλεια σε ανθρώπινες ζωές λόγω της σφοδρότητας και της ταχύτητας του φαινομένου, προκάλεσαν ζημιές σε μεγάλο αριθμό κατοικιών και επαγγελματικών κτιρίων.


Συνολικά σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής σημειώθηκαν ζημιές σε περισσότερες από 1500 κατοικίες και 570 εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους, ωστόσο από αυτές μόνο οι 78 και 99 περιπτώσεις αντίστοιχα καλύπτονταν μέσω ασφαλιστικών εταιρειών και εν τέλει αποζημιώνονται.


Εκατοντάδες άνθρωποι που έχασαν την περιουσία τους, τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους καλούνται να αποκαταστήσουν τις ζημιές με δικά τους κεφάλαια, καθώς μόνο το 5% των κατοικιών που υπέστησαν ζημιά ήταν ασφαλισμένες και μόνο το 17% των επιχειρήσεων είχαν ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Οι ασφαλισμένες απώλειες έφτασαν περίπου τα 12 εκατ. ευρώ με τη μέση ασφαλισμένη ζημιά να αγγίζει τις 65.000 ευρώ. Ο μεγαλύτερος όγκος των ζημιών – πάνω από 60%- καταγράφεται στη Μάνδρα και εκεί αναμένεται να δοθεί και το 90% των αποζημιώσεων.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page