top of page

Εάν πέσει ένα δέντρο πάνω στο αυτοκίνητο αποζημιώνεται ο ιδιοκτήτης τη ζημιά;


Η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε αρκετές περιοχές της χώρας, προκάλεσε πτώση δέντρων πάνω σε αυτοκίνητα.

Οι υλικές ζημιές που προκαλούνται σε ένα όχημα από πτώση δέντρων μετά από «Κακοκαιρία και Φυσικά Φαινόμενα» αποζημιώνονται από τα συμβόλαια οχημάτων όλων των εταιρειών .

Η παροχή αποζημιώνει τον ιδιοκτήτη, έως την τρέχουσα εμπορική αξία του ασφαλισμένου οχήματος κατά την ημερομηνία της ζημιάς, σύμφωνα πάντοτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την κάθε εταιρεία. Σε ορισμένες εταιρείες η παροχή «Φυσικά Φαινόμενα» παρέχεται χωρίς καμία συμμετοχή του ασφαλισμένου στην αποζημίωση, σε άλλες εταιρείες ο ασφαλισμένος συμμετέχει στο κόστος της ζημιάς με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 250, 300, 400, 500 ευρώ.

Προϋποθέσεις αποζημίωσης του ιδιοκτήτη είναι η πτώση των δέντρων να προκλήθηκε απο την κακοκαιρία, η παροχή «Φυσικά Φαινόμενα» να περιλαμβάνεται ως κάλυψη μέσα στο συμβόλαιο του οχήματος του και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να έχει πιστοποιήσει εγγράφως τις καιρικές συνθήκες που ίσχυαν την ημέρα και την ώρα, στην περιοχή του συμβάντος. Συνοπτικά η κάλυψη Φυσικά Φαινόμενα, περιλαμβάνει την αποζημίωση υλικών ζημιών οχημάτων, των οποίων η αιτία είναι καταιγίδα, πλημμύρα, θύελλα, χαλάζι, χιόνι, τυφώνας, λαίλαπα, έκρηξη ηφαιστείου, σεισμός κ.α. και πάντοτε ανάλογα τους όρους του εκάστου συμβολαίου.

Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία αλλά και τον χειμώνα που έρχεται, θα πρότειναμε στους ασφαλισμένους, μέσα σε όλες τις καθημερινές τους εργασίες, να ελέγξουν και τις ανανεώσεις των συμβολαίων οχημάτων τους. Πιθανόν ορισμένα συμβόλαια να χρειάζονται διορθώσεις στα κεφάλαια ασφάλισης των οχημάτων ή την προσθήκη της παροχής Φυσικά Φαινόμενα εάν δεν υπάρχει .

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page