top of page

Ποιες ασφαλιστικές καλύπτουν την Sunlight


Η Ergo ως leader μαζί με Interamerican, Generali, Ευρώπη, Inerasco και Οριζων είναι οι ασφαλιστικες που καλύπτουν ασφαλιστικά το εργοστάσιο Sunlight που επλήγη από μεγάλη φωτιά στην Ξάνθη το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς.


Η κάλυψη αφορά ασφαλισμένα κεφαλαία 100 εκατ ευρώ και διαφυγόντα κέρδη μέχρι 35 εκατ. ευρώ. Αντασφαλιστικά καλύπτεται από την ΑΟΝ.


Στο μεταξύ για προληπτικούς λόγους θα ληφθούν περιοριστικά μέτρα, προστασίας των κατοίκων για τα επόμενα δυο 24ωρα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight. Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.


Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 12.30 το μεσημέρι τηε Τρίτης 1/5 στη μονάδα κατασκευής μπαταριών όλων των τύπων, και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος των κεντρικών κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το απόγευμα και έσβησε λίγο αργότερα. Ωστόσο, το έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν δύσκολο και επικίνδυνο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών που καίγονταν για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού, ορατό από πολλά χιλιόμετρα μακριά.


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της εταιρείας: «Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης. Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές. Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

































Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page