top of page

Βόλτα με το σκάφος: Ασφάλιση έχετε;


Με αφορμή το καλοκαιρινό κλίμα που επικρατεί αρκετοί ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής επεδίωξαν μια θαλασσινή βόλτα!


Όλα τα μηχανοκίνητα σκάφη, ιδιωτικά και επαγγελματικά, τα ταχύπλοα με εξωλέμβια μηχανή, με έσω/εξωλέμβια και με εσωλέμβια, τα φουσκωτά όλων των ίππων και των τύπων, τα θαλάσσια μέσα αναψυχής τύπου water jet, όπως hovercraft, jet ski, sea bike, mini cruiser, jet surf, aqua scooter, κ.α. είναι υποχρεωμένα σε ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι τρίτων και επιβαινόντων.


H Αστική Ευθυνη Σκαφών Αναψυχής ασφαλίζει την ευθύνη του ασφαλισμένου ή και των προσώπων που εργάζονται στην υπηρεσία του για ζημιές προς τρίτους που θα προκληθούν από αμελείς πράξεις ή παραλείψεις κατά την διάρκεια που το σκάφος εκτελεί την χρήση που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο. Η αποζημίωση αφορά σωματικές βλάβες τρίτων / επιβατών / επιβαινόντων, υλικές ζημιές σε τρίτους και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης έως του ποσού που απαιτείται σύμφωνα με τον νόμο 4256/2014.


Ο Νόμος 4256/2014 καθορίζει τα όρια των αποζημιώσεων κατόπιν θαλάσσιου ατυχήματος από μηχανοκίνητα σκάφη.


Επιπλέον, εάν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί πρόσθετες καλύψεις όπως πυρκαγιά, έκρηξη, κλοπή σκάφους, κλοπή εξωλέμβιου μηχανής, κακόβουλη βλάβη, βύθιση, πρόσκρουση, προσάραξη, ζημιές στην προπέλα, στον ελικοφόρο άξονα, στο πηδάλιο, σεισμό, ηφαιστειακή έκρηξη, αμέλεια πληρώματος, νομική προστασία, χερσαία μεταφορά κ.α. έχει την δυνατότητα να τις προσθέσει καταβάλλοντας το ανάλογο ασφάλιστρο.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page