top of page

5 λόγοι να ασφαλίσετε τα φωτοβολταϊκά σας


Είτε ανήκετε σε εκείνους που έχουν τοποθετήσει φωτοβολταϊκά στις στέγες, είτε σε εκείνους που διαθέτουν μία μεγάλη μονάδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχετε κάνει μία σημαντική επένδυση. Εχετε όμως σκεφτεί ήδη την ασφάλιση φωτοβολταϊκών;


Ποιοί είναι όμως αυτοί οι λόγοι;


1. Ακραία Καιρικά φαινόμενα


Η έκθεση των φωτοβολταϊκών σε όλες τις καιρικές συνθήκες είναι ο κύριος λόγος για να σκεφτείτε την ασφάλισή τους. Μπορεί να ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα και γι’ αυτό να έχετε επενδύσει στα φωτοβολταϊκά, ωστόσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι όλο και πιο συχνά και μπορούν να προκαλέσουν ζημιές με μεγάλο κόστος.


2. Κλοπή

Όσο κι αν έχετε φροντίσει για τη φύλαξη της εγκατάστασής σας, καθώς οι βασικές μονάδες βρίσκονται συνήθως σε απομονωμένα σημεία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύει από επίδοξους κλέφτες, αλλά και από τις ζημιές που θα αφήσουν πίσω τους.


3. Κακόβουλες Ενέργειες

Ίσως ακούγεται μακρινό ωστόσο η βλάβη ή η ζημιά, που θα επιφέρει άμεση πτώση στα έσοδά σας, από κάποια κακόβουλη δράση είναι ένα ενδεχόμενο που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στα φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και στις εγκαταστάσεις στις οροφές των κτιρίων, που η πρόσβαση είναι πιο εύκολη για τους πιο πολλούς.


4. Προστασία από Σεισμό ή Φωτιά

Λόγω της φύσης τους τα φωτοβολταϊκά πάρκα βρίσκονται συνήθως έξω από τους αστικούς ιστούς και αυτό σημαίνει πως είναι εκτεθειμένα και σε άλλους κινδύνους, εκτός των καιρικών φαινομένων. Η φωτιά είναι ένας τέτοιος κίνδυνος, ενώ και ο σεισμός μπορεί να τα επηρεάσει, όπως επίσης μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε κτήρια.


5. Βλάβη

Οι ζημιές στα μηχανήματα είναι ένας ακόμα παράγοντας για να ασφαλίσετε τα φωτοβολταϊκά σας. Το κόστος της επιδιόρθωσης της βλάβης σε συνδυασμό με την απώλεια εσόδων μπορεί να λειτουργήσουν καθοριστικά για το μέλλον σας. Φροντίστε να έχετε λάβει τα μέτρα σας, γιατί πάντα υπάρχουν απρόβλεπτοι κίνδυνοι.


Εάν λοιπόν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα έχει όλα εκείνα τα οφέλη που θα θωρακίσουν την επένδυσή σας. Οι καλύψεις των ασφαλιστηρίων είναι πλήρεις και σας παρέχουν αποζημίωση για όλα τα πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίσετε. Η ασφάλιση των φωτοβολταϊκών είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητη.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page