top of page

Σ. Πιτσιόρλας: Η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κλειδί στην ανάπτυξη


Η σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα είναι το κλειδί για να υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη άμεσα, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΑΕΕ ενώ υποστήριξε ότι οι ΣΔΙΤ είναι ένα εργαλείο που διασφαλίζει πλεονεκτήματα και που θα λύσει πολλά προβλήματα και στον τομέα της υγείας και της ασφαλιστικής αγοράς.


Ο υφυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι και ο ασφαλιστικός κλάδος έδειξε μια ανοχή αξιοσημείωτη στα χρόνια της κρίσης και ότι είναι ένας κλάδος που μπορεί να συμβάλλει πάρα πολύ στην ανάπτυξη της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, η ιδιωτική ασφάλιση προφανώς είναι συμπληρωματική και θα είναι συμπληρωματική της δημόσιας ασφάλισης και γι' αυτό δε μπορεί να είναι ανταγωνιστικές. Και όσο περνάνε τα χρόνια ο συμπληρωματικός χαρακτήρας θα τονίζεται όλο και πιο πολύ, υπογράμμισε.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, προφανώς θα τονώνεται συνεχώς ο συμπληρωματικός χαρακτήρας του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος ιδιωτικής ασφάλισης και προφανώς ο ρόλος των εταιριών θα είναι ολοένα και πιο σημαντικός. Και γι' αυτό οι εταιρίες θα πρέπει να προσαρμοστούν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το ρόλο.


Τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι το εποπτικό πλαίσιο έχει γίνει πιο αυστηρό, όμως υπάρχουν διαδικασίες εν εξελίξει που θα κάνουν τον ανταγωνισμό πολύ πιο σκληρό και τις ανάγκες πολύ μεγαλύτερες και γι' αυτό η ασφαλιστική αγορά χρειάζεται έγκαιρα μια προσαρμογή. Το θέμα του μεγέθους, είπε, είναι καθοριστικό στοιχείο που θα πρέπει να μας απασχολήσει προκειμένου να ετοιμαστούμε για τις εξελίξεις που έρχονται.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page