Τι προβλέπει ο Νόμος για την αστική ευθύνη ιδιοκτήτη οχήματος έναντι τρίτων σε περίπτωση κλοπής;Με αφορμή την κλοπή του οχήματος γνωστής ηθοποιού έξω από κεντρικό σημείο των Νοτίων Προαστίων, σας ενημερώνουμε σχετικά.


Σε περίπτωση κλοπής ενός οχήματος, ο κλέπτης ενδέχεται κατά την διάρκεια κατοχής του ξένου οχήματος να προξενήσει σωματικές βλάβες ή υλικές ζημίες σε τρίτους. Σε αυτήν την περίπτωση και σύμφωνα με τον νόμο το συμβόλαιο αυτοκινήτου που διατηρεί ο ασφαλισμένος καλύπτει την αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη προς τους τρίτους, ενώ διευκρινίζεται ρητά ότι εξαιρείται η ευθύνη του κλέπτη.

Σε κάθε περίπτωση ο ιδιοκτήτης μετά από μια κλοπή θα πρέπει να υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων και πάντοτε ανάλογα την περίπτωση, στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα για να αποδειχθεί το περιστατικό και η κατοχή του οχήματος από τον κλέπτη.

Δείτε εδώ τις παραγράφους 1 και 2, από το άρθρο 6 του Νόμου 489/76 (ΦΕΚ Α’331), σχετικές με την ευθύνη του ιδιοκτήτη και του κλέπτη:


Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ενδεικτικά Interamerican, Generali, AXA, Allianz, Eurolife ERB, ERGO- Αγροτική, Εθνική, Υδρόγειος, Μινέττα, Ατλαντική Ένωση, Interasco, Ιντερσαλόνικα, Ορίζων, Συνεταιριστική αναγράφουν ρητά στους γενικούς όρους και τις γενικές εξαιρέσεις των συμβολαίων οχημάτων που διαθέτουν, τις επιταγές του νόμου.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square