top of page

Κάτω από 600 χιλ. τα ανασφάλιστα οχήματα σύμφωνα με κύκλους ΥΠΟΙΚ και ΕΑΕΕ


Πολύ μικρότερος των 600.000 αναμένεται να είναι ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων, που θα προκύψουν απ’ την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης» όπως αναφέρουν στο Underwriter κύκλοι προσκείμενοι στο υπουργείο Οικονομικών και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, προειδοποιώντας παράλληλα πως "έως το τέλος Φεβρουαρίου, με αρχές Μαρτίου, θα γίνει η σχετική ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για τους οφειλέτες στο taxisnet", αφού το πρόβλημα με τα κλεμμένα οχήματα και όσα έχουν παραδώσει πινακίδες φαίνεται πως "εξαλείφεται οριστικά".


Πηγές της αγοράς, επιχειρώντας να διαψεύσουν τις φήμες που κάνουν λόγο για εκτίμηση των ανασφάλιστων οχημάτων στα 800.000 σήμερα (αυξημένα κατά 200.000 σε σχέση με την 1η διασταύρωση του περασμένου καλοκαιριού) τονίζουν ότι «στις τελευταίες εκτιμήσεις των 600.000 περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός λαθών της πρώτης φάσης και όπως είναι λογικό, αυτός ο αριθμός θα αφαιρεθεί με την περάτωση του ελέγχου».

Στο περυσινό σαφάρι χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ έσπευσαν να ασφαλίσουν τα οχήματα τους, με τον συνολικό αριθμό των ασφαλισμένων αυτοκινήτων και μηχανών να εμφανίζεται αυξημένος κατά 450.000 περίπου.


Στο αλαλούμ της πρώτης διασταύρωσης, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε αποστείλει σε πάνω από 1,15 εκατ. ιδιοκτήτες πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα. Ωστόσο, σε λίγες ημέρες αποκαλύφθηκαν οι ελλείψεις και τα κενά ενημέρωσης στις λίστες (π.χ. κλεμμένα, κατάθεση πινακίδων κτλ) ακυρώνοντας τα πρόστιμα. Ενώ για όσους πρόλαβαν και καταβάλουν τις οφειλές τους επεστράφησαν τα χρήματα.

Tο πρόβλημα με τα κλεμμένα οχήματα και όσα έχουν παραδώσει πινακίδες φαίνεται πως εξαλείφεται οριστικά -έστω και με μικροκαθυστερήσεις- παρά τα όποια προβλήματα μηχανογράφησης παρατηρούνται κυρίως στις περιφέρειες.


Στο μέτωπο αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει προαναγγέλλει τσουχτερά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα και όταν ολοκληρωθεί η διασταύρωση στοιχείων θα λάβουν ειδοποιήσεις από την εφορία, προκειμένου να προσέλθουν να πληρώσουν πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα ξεκινούν από 100 ευρώ για μηχανές έως 250 κυβικά, ενώ για άνω των 250 κυβικών το ραβασάκι φτάνει στα 150 ευρώ. Για τα αυτοκίνητα, έως 1.000 κυβικά το πρόστιμο ανέρχεται σε 200 ευρώ και για άνω των 1.001 κυβικών στα 250 ευρώ.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page