top of page

Ασφάλιση σεισμού και σήμερα και πάντοτε!


Με αφορμή την πρόσφατη σεισμική τραγωδία στην ΑΛΒΑΝΙΑ αλλά και την συχνή σεισμική δραστηριότητα σε Ελλάδα και παγκοσμίως, το Master Group υπενθυμίζει την σπουδαιότητα της ασφάλισης σεισμού.


Η ασφάλιση σεισμού δίδεται ως προαιρετική κάλυψη μέσα στα πακέτα ασφάλισης περιουσίας από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και ως υποχρεωτική κάλυψη μέσα στα πακέτα ασφάλισης ακινήτων δανειοληπτών.


Με γνώμονα τον πρώτο Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό στην Ελλάδα που άρχισε να ισχύει το 1959, οι εταιρείες αξιολογούν όλα τα ακίνητα προς ασφάλιση με την προϋπόθεση να έχουν ανεγερθεί με νόμιμη οικοδομική άδεια συνήθως μετά το 1960 και να πληρούν τις προϋποθέσεις του τελευταίου αντισεισμικού νόμου σύμφωνα με το έτος ανοικοδόμησης τους.


Για οικοδομήματα με ανέγερση πριν το 1960, πάντοτε ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία και εφόσον αιτηθεί ένας πελάτης ασφάλιση σεισμού, απαιτούνται αποδεικτικά οικοδομικής στατικότητας και άλλα επίσημα έγγραφα περιγραφής της οικοδομής, διερευνείται έλεγχος καταλληλότητας από τα αρμόδια τμήματα των εταιρειών και κατόπιν αποφασίζεται είτε η ασφάλιση με ειδικούς όρους είτε και η απόρριψη της ασφάλισης σεισμού λόγω έλλειψης των απαιτούμενων προϋποθέσεων.


Η κάλυψη σεισμού παρέχεται από τις εταιρείες με διάφορες επιλογές ανάλογα την οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου και την συμμετοχή του στην αποζημίωση μετά από μία ζημιά. Ενδεικτικά όλες οι εταιρείες διαθέτουν την κάλυψη του σεισμού με συμμετοχή του πελάτη στην ζημιά ποσοστού 2%, ή 3%, ή 4% επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου ή και με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 750 ευρώ, 1.000 ευρώ κτλ ή και με άνευ συμμετοχής του ασφαλισμένου ανάλογα το πακέτο ασφάλισης και την ασφαλιστική εταιρεία.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page