top of page

Κρίσιμο ραντεβού των Ελλήνων τραπεζιτών στη Φρανκφούρτη ενόψει πλειστηριασμών και stress tests


Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την εκκίνηση των stress tests τον Φεβρουάριο, μπαίνουν από σήμερα οι ελληνικές τράπεζες.


Οι Έλληνες τραπεζίτες συναντώνται στη Φρανκφούρτη με την επικεφαλής του SSM, Ντανιέλ Νουί, προκειμένου να λάβουν μία αίσθηση για τις παραμέτρους με τις οποίες θα διεξαχθούν τα τεστ αντοχής, αλλά και επισημάνσεις για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να απειλήσουν την προσδοκώμενη θετική έκβαση της διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, κομβικό ζήτημα στη συνάντηση των τραπεζιτών με την επικεφαλής του SSM θα είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των πλειστηριασμών και η στρατηγική της υλοποίησής τους.


Ενώ σήμερα αναμένεται από τη Βουλή η ψήφιση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης που περιλαμβάνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το ενδιαφέρον του SSM – και όχι υπό τον στενό ορίζοντα των stress tests – επικεντρώνεται στις επιπτώσεις των πλειστηριασμών για τις τράπεζες. Το ζητούμενο είναι οι τιμές ανάκτησης των ενεχύρων από τις τράπεζες, να είναι αντίστοιχες με αυτές στις οποίες αποτυπώνεται η αξία των ενεχύρων στα βιβλία τους. Έτσι, το ενδιαφέρον του SSM εστιάζεται στο κομμάτι των δανείων που δεν καλύπτεται από προβλέψεις και στο οποίο δεν πρέπει να σημειωθούν "επικίνδυνες" αποκλίσεις στις τιμές εγγεγραμμένης αξίας και αξίας ανάκτησης.

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page