Please reload

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων.

24 Feb 2018

1/5
Please reload

Σημαντικές Δημοσιεύσεις

Υλικές ζημιές στο διαμέρισμα του γείτονα από διαρροή σωληνώσεων! Ασφαλιστείτε!

January 13, 2018

  

Πρόσφατα ένα άρθρο σε γνωστή αμερικάνικη εφημερίδα περιέγραφε την ιστορία ενός ιδιοκτήτη ακινήτου 2ου ορόφου το οποίο υπέστη τρεις φορές υλικές ζημιές από ευθύνη του γείτονα του 3ου ορόφου!

Η ασφαλιστική εταιρεία του παθόντα μετά την τρίτη ζημιά τον χαρακτήρισε ως μη αποδεκτό κίνδυνο και αρνήθηκε την ανανέωση του συμβολαίου του. Πιο συγκεκριμένα ο γείτονας που διέμενε στον 3ο όροφο πραγματοποίησε ορισμένες εργασίες ανακαίνισης του διαμερίσματος χωρίς την επίβλεψη επαγγελματία αρχιτέκτονα/μηχανικού και υδραυλικού με αποτέλεσμα η διαρροή σωληνώσεων που υπέστη ο όροφος να προκαλέσει υλικές ζημιές και στον γείτονα του κάτω ορόφου.

Ένα ασφαλιστήριο «Αστικής Ευθύνης προς Τρίτους» καλύπτει σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους και στα περιουσιακά τους στοιχεία από αμελείς πράξεις ή/και παραλήψεις του ασφαλισμένου προσώπου ενώ η κάλυψη δύναται να επεκταθεί και στις αμελείς πράξεις των συνοικούντων του/της συζύγου, των ανήλικων τέκνων, των γονέων, άλλων συγγενών 1ου και 2ου βαθμού, έμμισθου υπηρετικού προσωπικού, έμμισθου επαγγελματικού προσωπικού κ.α. πάντοτε ανάλογα την φύση του συμβολαίου.

Η παροχή αποζημιώνει με τις προϋποθέσεις που ορίζει το εκάστοτε συμβόλαιο, περιπτώσεις πράξεων και παραλείψεων του ασφαλισμένου προσώπου, που θα προκύψουν κατά την άσκηση είτε της ιδιωτικής του ζωής π.χ από την ιδιοκτησία ή/και χρήση ακινήτου, από κατοχή κατοικίδιου ζώου, κατά την μετακίνηση του, κ.α είτε κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας π.χ μηχανικός, αρχιτέκτονας, υδραυλικός, συμβολαιογράφος, εστιάτωρ, βιοτέχνης, μηχανικός οχημάτων, ξενοδόχος, κατασκευαστής οικοδομών, ιατρός, φαρμακοποιός κτλ. ενώ συντάσσονται και ασφαλιστήρια για εξειδικευμένους κινδύνους. Ας θυμηθούμε πως για ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων ένα συμβόλαιο αστικής ευθύνης προς τρίτους είναι υποχρεωτικό για την νόμιμη άσκηση της δραστηριότητας όπως το παράδειγμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Το κόστος της παροχής είναι ελάχιστο και επηρεάζεται από το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου, την συμμετοχή του ασφαλισμένου σε κάθε ζημιά, το είδος ασφάλισης, τυχόν ιδιαιτερότητες του ασφαλισμένου κινδύνου κ.α. Για παράδειγμα ένα συμβόλαιο Προσωπικής Αστικής Ευθύνης με ασφαλιζόμενο κεφάλαιο ύψους 30 χιλ. ευρώ δύναται να κοστίζει ενδεικτικά ακόμα και από 50 ευρώ το έτος! 

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες Generali, AXA, ERGO, Allianz, Interamerican, Eurolife ERB, Εθνική, Ατλαντική Ένωση, PRIME, AIG, Υδρόγειος, Intersasco, Μινέττα, Ιντερσαλόνικα, Συνεταιριστική, Ορίζων καθώς και ορισμένα ασφαλειομεσιτικά γραφεία διαθέτουν ευρεία γκάμα προγραμμάτων ασφάλισης αστικής ευθύνης προς τρίτους για όλες τις κατηγορίες των ανθρώπινων αναγκών. Επιπλέον, και ανάλογα την ιδιαιτερότητα ορισμένων αιτημάτων, τα αρμόδια τμήματα αξιολογούν και συντάσσουν ασφαλιστικά πακέτα στα μέτρα του εκάστου ενδιαφερόμενου. 

Από το παραπάνω παράδειγμα των γειτόνων προκύπτουν ευθύνες όπως η ευθύνη του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος από την χρήση του, η ευθύνη του υδραυλικού κατά την άσκηση του επαγγέλματος ή πιθανόν και άλλες ευθύνες για τις οποίες οι άνθρωποι θα κληθούν να αποζημιώσουν για τις ζημιές που προκάλεσαν σε τρίτους. Ένα ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης προς τρίτους δύναται να γίνει η λύση για κάθε ανθρώπινη ανασφάλεια. Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας και επιλέξετε την καλύτερη.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Ακολουθήστε μας
Please reload

Ετικέτες
Please reload

Αρχείο
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

MASTER GROUP

Follow

  • Google+ - White Circle

Contact

210 27 57 911

Address

Πιττακού 19, Νέα Ιωνία 142 31

©2017 by MASTER GROUP