Please reload

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων.

24 Feb 2018

1/5
Please reload

Σημαντικές Δημοσιεύσεις

2018: Με ελπίδες για μια καλύτερη χρονιά!

January 2, 2018

 

Μετά από οκτώ χρόνια δοκιμασιών πολλοί ελπίζουν ότι το 2018 μπορεί να είναι ένα έτος ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

 

Όλοι όμως είναι συγκρατημένοι και γενικά κρατούν μικρό καλάθι καθώς και άλλες φορές στο παρελθόν οι ελπίδες περίσσευαν, αλλά τελικά διαψεύσθηκαν και η ανάκαμψη δεν ήρθε.

Πάντως το 2017 φεύγει με την ελληνική ασφαλιστική αγορά να εμφανίζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δεκάμηνου του τρέχοντος έτους (Ιανουάριος - Οκτώβριος 2017). Μάλιστα η αύξηση 1,6% της παραγωγής ασφαλίστρων στο δεκάμηνο είναι από τις υψηλότερες των τελευταίων μηνών.

Το ποτήρι εξακολουθεί να είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο, ανάλογα με την οπτική του καθενός. Οι δυσκολίες είναι πολλές ιδίως εάν υπολογισθεί ότι το 2018 κάνει ποδαρικό με νέους φόρους 950 εκατ. ευρώ και αυξημένες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες που σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά θα λείψουν από την αγορά. Οι ανάγκες όμως είναι επίσης πολλές και για αυτό ας κρατήσουμε τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σύμφωνα με τα οποία όλο και περισσότεροι πολίτες εμπιστεύονται την ιδιωτική ασφάλιση, εκτίμηση με την οποία συμφωνεί και η έρευνα της KPMG που παρουσιάζεται το παρόν τεύχος του NextDeal.

Παράλληλα σε θεσμικό επίπεδο το 2017 κατεγράφη μία πιο έντονη κινητικότητα αν και όλα τα θέματα που απασχολούν την αγορά είναι πάνω στο τραπέζι περιμένοντας οριστικές λύσεις. Οι φάκελοι των υποθέσεων που τρέχει ο κλάδος για το νέο έτος πολλοί (Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων, δείκτες υγείας, ιατρικά πρωτόκολλα, διαμεσολάβηση στην επίλυση διαφορών, Καθιέρωση του Μητρώου Διαμεσολαβητών, φορολογικά θέματα, συμπληρωματική σύνταξη, υποχρεωτικός φιλικός διακανονισμός, συμπληρωματική ασφάλιση στις φυσικές καταστροφές, κ.λ.π.) και ορισμένα από αυτά αναμένεται να βρουν την λύση τους το 2018 όπως π.χ. τα προβλήματα του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων.

Πάντως το 2018 φαίνεται ότι θα είναι και ο πρώτος χρόνος που θα σταματήσει η κατρακύλα των ασφαλίστρων τον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης οχημάτων. Τουλάχιστον αυτό υποδεικνύουν τα στοιχεία και από τη στατιστική επετηρίδα, της ΥΣΑΕ. Μένει βέβαια να διαβασθούν σωστά από τους επικεφαλής των ασφαλιστικών εταιρειών. Σε κάθε περίπτωση ας μην λησμονούμε ότι στο πιθάρι της Πανδώρας, παρέμεινε μόνη η ελπίδα, ως εκ τούτου, το Nextdeal υποδέχεται το 2018 με αισιοδοξία και εύχεται χρόνια πολλά, υγεία, τύχη και δημιουργικότητα σε όλους τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Ακολουθήστε μας
Please reload

Ετικέτες
Please reload

Αρχείο
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

MASTER GROUP

Follow

  • Google+ - White Circle

Contact

Address

Πιττακού 19, Νέα Ιωνία 142 31

210 27 57 911

©2017 by MASTER GROUP