Please reload

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων.

24 Feb 2018

1/5
Please reload

Σημαντικές Δημοσιεύσεις

Δημήτρης Μαζαράκης: Στόχος για το 2018 η εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων

November 10, 2017

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Δημήτρης Μαζαράκης χαιρετίζει τη νέα χρονιά, καθορίζοντας τους στόχους και της προτεραιότητες της αγοράς - ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, συνεργασία και κοινωνική ευθύνη οι άξονες για το 2018:

 

Το 2018 θα είναι μία καθοριστική για τη χώρα μας χρονιά, καθώς οδεύουμε προς τη σταθεροποίηση της οικονομίας μας, μετά από μία πολύχρονη περίοδο κρίσης και ταλαιπωρίας για τους πολίτες.

Εντούτοις, , παρά τα πρώτα σημεία ανάκαμψης, η θετική εικόνα δεν αποτυπώνεται ακόμη στην πραγματική οικονομία. Η ζήτηση παραμένει υποτονική, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών είναι σημαντικά μειωμένο, η ανεργία παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να οδηγήσουν τη χώρα μας σε μία πραγματική έξοδο από την κρίση, υλοποιούνται με αργούς ρυθμούς.

Την ίδια στιγμή αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο η αδυναμία του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην υγεία και στη σύνταξη.

Μέσα σε αυτό το εύθραυστο περιβάλλον αναδεικνύεται ο σημαντικός και ουσιαστικός ρόλος του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και η συμβολή της στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Η ιδιωτική ασφάλιση, με την κάλυψη πολλών και διαφορετικών μορφών κινδύνων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, αποτελεί εργαλείο εξομάλυνσης, με προφανή θετικά πλεονεκτήματα για την οικονομία και την κοινωνία. Είναι μία αγορά με σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα.

Έτσι, για την επόμενη χρονιά, έχοντας συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, οι κύριοι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθούμε για να σταθούμε δίπλα στους πολίτες συμπληρώνοντας την δημόσια ασφάλιση είναι η Σύνταξη, η Υγεία και οι Φυσικές καταστροφές.

Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, έχει ξεπεράσει με επιτυχία τις προκλήσεις της οικονομικής ύφεσης και είναι έτοιμη να προχωρήσει δημιουργώντας αξία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ασφαλισμένους, ασφαλιστές, εργαζόμενους, μετόχους κοινωνία.

Το 2017 βάλαμε τα θεμέλια για τη νέα εποχή της αγοράς και το 2018 προχωράμε με πρωταρχικό στόχο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων.

Η φιλοσοφία μας είναι να στραφούμε σε μία περισσότερο ανθρωποκεντρική προσέγγιση, με κατανόηση, ευαισθησία , διαφάνεια αλλά και με περισσότερες και πιο ευέλικτες λύσεις, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί με κοινό στόχο και φιλοσοφία οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι εργαζόμενοι, οι διαμεσολαβητές, οι φορείς της ασφαλιστικής αγοράς, ο κλαδικός τύπος.

Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση μιας δέσμης σημαντικών πρωτοβουλιών με επίκεντρο τον ασφαλισμένο, που στοχεύει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της αγοράς μας. Συγκεκριμένα:

• Τη δημιουργία του Ενιαίου Μητρώου Διαμεσολαβητών
• Τη κατάρτιση μιας δέσμης δεικτών που θα μετρούν τη μεταβολή του κόστους στα νοσοκομειακά προγράμματα
• Την προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης για την επίλυση διαφορών με τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τον ΟΠΕΜΕΔ, ώστε σε μικρότερο χρόνο και με χαμηλότερο κόστος να δίνονται λύσεις,
• Την επέκταση του επιτυχημένου θεσμού του Φιλικού Διακανονισμού και
• Τη συμφωνία με τις εταιρείες οδικής βοήθειας ελάχιστων κανόνων εξυπηρέτησης (S.L.As.)

Και οι 5 πρωτοβουλίες αυτές βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης και εκτιμώ ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί.

Η ασφαλιστική αγορά όμως λόγω του σημαντικού της ρόλου στην κοινωνία και την οικονομία οφείλει να λειτουργεί ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος που επιστρέφει αξία στην κοινωνία, εκεί που η κοινωνία τη χρειάζεται περισσότερο.

Σχεδιάζουμε λοιπόν ένα πρόγραμμα δράσεων σε τομείς που θα προσφέρουν οφέλη στην κοινωνία και τους νέους όπως :

• Συλλογή σημαντικής οικονομικής βοήθειας προς τους πληγέντες από τις πρόσφατές πλημύρες στη Μάνδρα Αττικής
• Στήριξη των νέων με προγράμματα τα οποία θα ενδυναμώσουν τη νεανική επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση ρίσκου, και τελικά την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), τον ΕΙΑΣ, και την ΣΕΣΑΕ
• Προγράμματα που αφορούν την Πρόληψη στους τομείς των τροχαίων ατυχημάτων και της υγείας,
• Πρόγραμμα για την ενίσχυση της ασφαλιστικής και αποταμιευτικής συνείδησης

Εύχομαι σε όλους και τις οικογένειες τους, μία καλή, δημιουργική, παραγωγική και κυρίως ασφαλή χρονιά!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Ακολουθήστε μας
Please reload

Ετικέτες
Please reload

Αρχείο
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

MASTER GROUP

Follow

  • Google+ - White Circle

Contact

Address

Πιττακού 19, Νέα Ιωνία 142 31

210 27 57 911

©2017 by MASTER GROUP